Ashtanga based yoga

Ashtanga based yoga

Ashtanga yoga komt oorspronkelijk uit India en is een dynamische vorm van yoga waarbij een vaste serie houdingen wordt beoefend. Je leert je ademhaling en bewegingen synchroniseren. Door met regelmaat de serie te beoefenen, verbeter je je concentratievermogen, je vermogen om te focussen, te ontspannen in je lijf en versterk je je lichaam.
Iedere dag is anders. Laat yoga je spiegelen in datgene wat zich op dat moment laat zien en leer hoe je hier op een gedisciplineerde en zachte manier mee om kunt gaan. We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau mee doet, zichzelf uitdaagt, zonder daarmee over grenzen te gaan.

Ashtanga Based Yoga
We beoefenen de eerste serie uit de ashtanga yoga. We beginnen met zonnegroeten, staande houdingen, zittende houdingen en afsluitende houdingen. Tijdens de les krijg je verbale instructies. Als je het fijn vindt, krijg je ook fysieke aanrakingen van mij om dieper in een houding te smelten.

Flow Yoga
Deze vorm van yoga lijkt op ashtanga based yoga. Vaak is er een thema, bijv. schouders, rug of het openen van het borst-/keelgebied. De houdingen volgen elkaar vloeiend op, waardoor je ongeveer een uur in beweging blijft. Je ademhaling staat centraal. Als je buiten adem raakt, kun je een momentje van rust nemen. Zodra je voelt dat je ademhaling weer gekalmeerd is, pak je de bewegingen weer op. Deze vorm van yoga is heel geschikt voor mensen die bewust omgaan met hun energielevel en actief willen zijn.

Lesschema t/m juni 2020

Dinsdag 19.00 Ashtanga Based Yoga
Dinsdag 20.30 Flow Yoga
Zaterdag 8.30 Ashtanga Based Yoga

Let op: Nieuw lesschema vanaf oktober 2020
Ashtanga based yoga, flow yoga, yoga voor senioren en stoelyoga (op locatie)
Dagen en tijden volgen nog

Wil je graag een proefles ervaren of wil je je graag inschrijven? Gebruik dan onderstaande formulier. Je kunt ook telefonisch contact met me opnemen voor meer informatie of voor overleg als je twijfelt welke vorm van yoga het beste bij je past.

Inschrijfformulier yoga, algemene voorwaarden en privacy statement

Faciliteiten:
– Twee rustige, lichte yogaruimtes
– Mogelijkheid om bij goed weer buiten je matje uit te rollen
– Voldoende gratis parkeergelegenheid
– Moment om (in stilte) samen thee te drinken na de les
– Kleedruimte
– Voldoende toiletten
– Gelegenheid tot douchen
– Yogamatten, kussens, dekens, bolsters, oogkussens
– Rustige locatie in Sittard, omgeven door natuur (Voormalig watersley)

Hygiëne is voor ons belangrijk. We verzoeken je vriendelijk om een handdoek mee te nemen als je gebruik wenst te maken van onze yogamatten, kussens, dekens, bolsters en oogkussens.

Les op locatie
Het is mogelijk om les te geven op jullie eigen locatie, bijvoorbeeld in een verpleeghuis. Neem hierover contact op met mij en we bespreken de mogelijkheden.

Privéles
Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een les 1:1 of voor een kleine groep, zodat je intensievere persoonlijke begeleiding krijgt.